سید هادی خامنه ای دبیرکل مجمع نیروهای خط امام که پس از انتخابات سال گذشته کمتر در مجامع اصلاح طلب حاضر می شد و بیشتر سعی می کرد در پشت پرده با افرادی چون موسوی خوئینی ها در پیشبرد اهداف جریان اصلاح طلب نقش آفرینی کند، اخیرا اعتراف کرده است که حوادث یک سال گذشته برنامه ریزی شده بود.
وی در دیداری با جمعی از جوانان اصلاح طلب ریشه حوادث پس از انتخابات را در سالهای پیش از آن دانست و گفت:به نظر میرسد آنچه که اتفاق افتاد، با برنامهریزی قبلی و دارای پروسه زمانی چندین ساله بوده است و بروز این اتفاقات، ریشه در سالهای گذشته دارد و در اواخر دهه 60 نشانههایی از چنین برنامهریزیها را مشاهده میکردیم.
وی همچنین با کنار هم قرار دادن اصلاحات و انقلاب اسلامی، تبلیغات علیه اصلاحات و انقلاب را یک ریشه دانست و گفت:در داخل کشور به اصلاحات حمله میکنند و در خارج به انقلاب اسلامی و هر دو از یک ریشهاند.
وی در ادامه توصیه هائی برای زنده نگه داشتن جریان اصلاحات داشت که مختصر آن در ادامه می آید:
*باید سهم قابل ملاحظهای را برای آسیبشناسی جریان اصلاحات اختصاص دهیم تا ببینیم در کجا دچار کمبود بودهایم که امروز به این نقطه رسیدهایم.
*جدیترین فعالیتها که موجب تحولات عمیق اجتماعی میشود، فعالیت فرهنگی است و در حقیقت سیاسیترین فعالیتها، فعالیت فرهنگی است.
* فعالیتهای فرهنگی محدود به چارچوب خاصی نیستند، یعنی اگر برگزاری مراسم زیارت عاشورا ممکن نشد، دعای کمیل، اگر مراسم دعای کمیل محدود شد، دعای ندبه، اگر برگزاری و شرکت در نماز جمعه امکانپذیر نشد، نماز جماعت و خلاصه کار فرهنگی نه محدود به مکان است نه منحصر در زمان. اگر امکان نشر فرهنگ اصیل و حقیقت در رسانههای مکتوب نشد، در رسانههای مجازی و قسعلیهذا.
* باید با روشهای گوناگون مردم را با واقعیت و حقیقت بیشتر آشنا کنیم و آنچه که مهم است منطق و محتوای عمیق در بیان سخنان از سوی ما است که باید در جان مردم اثر بگذارد. راه انحراف افکار عمومی گفتن «دروغ، آن هم دروغهای بزرگ است» ولی ما این شیوه را صد درصد غیراخلاقی و ضد دینی میدانیم و معتقدیم که باید با مردم صداقت داشت و راه و چارهای جز صداقت با ملت وجود ندارد.
* امروز اصلاحات فرصتهای بسیار اندک و زودگذر و نه زمانهای طولانی دارد، پس به فراخور فرصتهای خود استفاده کند ما روزگاری تریبونهای هرچند اندک در مراکز مذهبی، علمی و فرهنگی در اختیار داشتیم اما امروز به بهانههای مختلف مانع بیان و ابراز اندیشهها میشوند.
* رسانه مستقل بینالمللی در صورتی موثر و مناسب است که در مدیریت آن از مشورت نیروهای داخل کشور استفاده شود و از طرح مصالح و مباحث تفرقهانگیز و آسیبزننده به وحدت نیروها پرهیز شود و به چارچوبهای فرهنگی جامعه و آرمانهای بلند مردم که همان آرمانها و اندیشه امام عزیز و شهدای گرانقدر است، پایبند باشیم.
* نباید از رسانهها و مطبوعات موجود و توقیف نشده، غافل شد و بسیاری از سخنان خوب و درست و عمیق را میتوان از طریق آنها به جامعه منتقل کرد.
* به نظر من اگر خمیرمایه مذهبی و دینشناسی در عمق و ریشه فعالیتهای فرهنگی وجود داشته باشد، آنگاه نتیجه، بهتر و پایدارتر خواهد بود و اصولا این دو مولفه در فعالیتها، ایمان، اطمینان و انگیزه را به همراه میآورد. خصوصا اینکه در جامعه ما که بافت دینی دارد و خاستگاه همه مسائل دین است باید به این موضوع توجه جدیتر داشته باشیم.
* تغییر در لایههای مختلف جریانها به مرور زمان شکل میگیرد اما آنچه که نباید تغییر کند، ارزشها هستند یعنی آدمی باید مراقبت کند تا ارزشهایش تغییر نکند. زیرا تغییر ارزشها یک ضعف محسوب میشود و ارزشها نباید بر اساس جناحبندیها تغییر کند.