سفر بی نظیر مقام معظم رهبری که کانون توجهات رسانه های داخلی و خارجی شده بود به دلیل آنچه که باید آن را درخشانی محور ولایت مطلقه فقیه پس از بیش از دو دهه از دوران رهبری حضرت آیت الله خامنه ای خواند نتایج و ثمرات بسیار پربار و بابرکتی به همراه داشت. این سفر بیش از آنچه که سفر معمولی یک مقام عالی رتبه کشور به یکی از استان ها باشد سفری بود که در آن مردم به تجدید بیعتی دوباره به خصوص پس از کوران حوادث پس از انتخابات نائل شدند.
به گزارش بولتن: اولین و حساس ترین فراز این سفر که نومیدی هر چه بیشتر دشمنان را به ارمغان آورد تجدید بیعت هزاران نفر از بزرگان، علما و نخبگان علمی و دینی در حوزه علمیه قم با رهبر معظم انقلاب بود. دشمنان سعی بسیاری کرده بودند تا علما و مراجع را که مقبولیت بسیاری در میان مردم ایران دارند از حکومت و رهبری جدا نشان دهند اما این سفر و رابطه ویژه مراجع عظام تقلید با مقام عظمای ولایت تیری فولادی بر قلب دروغ پردازی های دشمنان بود.
در همین زمینه روزنامه الاخبار لبنان در مقاله ای مفصل به بررسی سفر مقام معظم رهبری به شهر مقدس قم پرداخته و این سفر را موجب تعمیق روابط قم تهران دانست. «ایلی شلهوب» نویسنده مقاله یکی از اهداف دیدار مقام معظم رهبری از قم را بستن تمام دریچه ها و روزنه های امید دشمنان برای ایجاد فتنه و اختلاف در کشور دانست که مخالفان داخلی ایران روی آن حساب باز کرده بودند. وی نوشت: آیت الله خامنه ای در این دیدار بار دیگر قم را در میان تصمیم سازان تهران قرار داد، این در حالی است که برخی رسانه ها و جریان ها سعی داشتند تا اینگونه وانمود کنند که بویژه بعد از اتفاقات سال 88 در این کشور اختلافاتی میان حوزه علمیه قم و نظام حاکم در تهران به وجود آمده است.
استقبال ویژه علمای مختلف حوزه علمیه به خوبی نشان داد که نظام جمهوری اسلامی در حلقه «جریان بنیانگذار»- یعنی روحانیت و حوزه- تا چه اندازه محل توجه و علاقه است. اگر اندکی انصاف داشته باشیم تصدیق می کنیم که روحانیت بیش از سال های 41، 42، 56 و 57 از انقلاب اسلامی حمایت می کند.
دومین نکته عام بودن سفر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به قم بود. معظم له در این سفر تاکید موکدی داشتند بر اینکه با گروه و دسته خاصی دیدار نکرده و تمامی ملاقات ها عمومی باشد اما دیدار با عوامل موسسه پژوهشی امام خمینی وابسته به آیت الله مصباح یزدی تنها استثنای این سفر بود. دشمنان از سالیان حاکمیت دوم خرداد تلاش های بسیاری به خرج دادند تا با توجه به مواضع ولایی و انقلابی آیت الله مصباح یزدی ایشان را مورد هجمه قرار داده و دفاعیه های ایشان از ولایت و انقلاب را خنثی کنند اما جایگاه پرافتخار علمی ایشان و نیز توجه مقامات عالی نظام به شخصیت ایشان همواره این توطئه ها را بی اثر کرده است. این را نیز باید در نظر داشت که این دیدار پیام های بسیاری در توجه ویژه معظم له به نظام آموزشی و سبک تربیتی موسسه امام خمینی(ره) دارد.
سومین محور مهم در این سفر تبیین ابعاد بصیرت جمعی و عمومی و پایان دادن به ذره غبارهای باقی مانده از فتنه های سال گذشته بود. افشاگری ها و موشکافی های مقام معظم رهبری در این سفر هیچ نکته مبهمی در افشای چهره واقعی فتنه و حامیان خارجی آنان نگذاشت . در همین زمینه پایگاه خبری الجزیره در قالب مصاحبه با افراد مختلف در داخل ایران اهداف و نتایج این نشست را مورد بررسی قرار داد. الجزیره بعد از این مصاحبه ها نتیجه گرفت که یکی از اهداف این سفر پایان دادن به فعالیت های جریان فتنه داخلی در کشور و محاکمه سران فتنه بود.
چهارمین نکته ایجاد و تسریع در سیر تحول حوزه های علمیه شیعه بود. حوزه های علمیه در کنار نوآوری هایی که داشته اند اما همچنان از نوآوری و پیشرفت همسان و همگام با علوم و فنون روز و نیازهای بشری عقب مانده اند و این نکته ای بود که در فرمایشات حضرت آقا به شدت بر آن تکیه شده و منشور تحول در حوزه های علمیه به همین منظور از جانب معظم له مورد اشاره قرار گرفت.