عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فردی از پایبندی به قانون اساسی دم میزند که خود اصل آن را قبول ندارد، گفت: اگر خاتمی قانون اساسی را قبول داشت در مسئله ادعای تقلب در انتخابات، به قانون مراجعه کرده و با اردوکشی خیابانی آن را زیر پا نمیگذاشت.
آیتالله سیداحمد علمالهدی، امام جمعه مشهد مقدس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس«توانا»، با اشاره به پیششرطهای خاتمی برای حضور در صحنه سیاسی کشور، اظهارداشت: افرادی که در جریان فتنه فعال بودند باید بپذیرند که از نظر مردم دارای اتهام هستند.
وی ضمن آنکه بر همین اساس یک بخش از اتهام فتنهگران را اتهام قضایی دانست که دستگاه قضا طبق مصالح خود به آن رسیدگی میکند، تصریح کرد: بخش دیگر اتهام، [اتهام] مردمی است که مردم از آن نمیگذرند و نسبت به این مسئله گذشت ندارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه پیششرط باید از سوی مردم باشد نه سران فتنه، یادآورشد: آنها میخواهند در بین مردمی حضور یابند که به آنها ظلم شده و مقدسات آنها مورد اهانت قرار گرفته و آراء آنها به باطل گرفته شده است و اینها مسائلی نیست که بتوان خیلی ساده از آنها گذشت.
وی با طرح این سؤال که آیا فردی که از مردم جدا شده برای بازگشت به دامان ملت میتواند پیششرط داشته باشد، گفت: معنای اینکه خاتمی میخواهد به عرصه سیاست بازگردد این است که وی از مردم جداشده و فاصله گرفته است.
آیتالله علمالهدی با تأکید بر اینکه مقدسات دینی مردم برای آنها از جانشان هم ارزشمندتر است، اظهارداشت: دین و مقدسات دینی مردم در فتنه 88 مورد اهانت قرار گرفته شد و به همین دلیل این مردم هستند که باید برای بازگشت خاتمی پیششرط داشته باشند.
وی در عین حال ورود به عرصه سیاسی را ورود به دامان ملت و جامعه دانست و تصریحکرد: باید خاتمی اول ببیند که مردم وی را میپذیرند یا خیر سپس شرطگذاری کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فردی از پایبندی به قانون اساسی دم میزند که خود اصل آن را قبول ندارد، ادامه داد: اگر خاتمی قانون اساسی را قبول داشت در مسئله ادعای تقلب در انتخابات، به قانون مراجعه کرده و با اردوکشی خیابانی آن را زیر پا نمیگذاشت.
وی در خصوص شرط دیگر خاتمی مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی نیز، اظهارداشت: زندانیان سیاسی یا مجرم هستند و یا نیستند؛ مجرم نبودن آنها را مرجع تشخیص که دادگاه است مشخص کرده و افراد نمیتوانند مجرم بودن یا نبودن فردی را مشخص کنند.
آیتالله علمالهدی بر همین اساس آزادی سیاسی مد نظر خاتمی را به این معنا دانست که اگر وی میخواهد به میان ملت بازگردد باید مجرمان آزاد شوند و هیچ کس با جنایت افراد مخالفتی نداشته باشد که این غیرقابل پذیرش است.
وی در ادامه به محاکمه سران فتنه اشاره کرد و گفت: محاکمه سران فتنه به دستگاه قضایی مربوط میشود و آنها باید تشخیص دهند که آیا سران فتنه را محاکمه کنند یا خیر و زمان و موقعیت آن را نیز این دستگاه مشخص میکند اما باید دید نتیجه اینکه سران فتنه در دادگاه محاکمه شوند، چه خواهد شد؟
امام جمعه مشهد مقدس بر همین اساس هیچ کیفر و عقوبتی را برای سران فتنه بدتر از این ندانست که مورد تنفر مردم هستند.
وی با اشاره به اینکه حضرت موسی(ع) وقتی به میان بنیاسرائیل برگشت در مقابل جنایتی که سامری کرده بود حداقل کیفر وی اعدام بود اما حضرت موسی(ع) سامری را اعدام نکرد، افزود: تنها کیفری را که برای سامری قرار داد این بود که وی قدرت ارتباط با مردم را نداشته باشد و از مردم جدا شد.
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه بزرگترین مجازات برای سران فتنه این است که از مردم جدا شده و ارتباطات مردمی آنها قطع شده است، خاطرنشانکرد: در حال حاضر این کیفر برای آنها سختترین مجازات است.