طیبه صفایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس توانا با اشاره به خاطرات و فعالیتهای خود در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: بنده در آن دوران دانشآموز بودم و با طلبههای حوزه علمیه قم و روحانیونی که در مساجد حضور داشتند، مرتبط بودم تا از مسائل سیاسی روز اطلاعات کافی را داشته باشم.
* دعوت دانشآموزان دختر به مجالس غیر اخلاقی
وی ادامه داد: یکی از لکههای ننگ در رژیم شاهنشاهی، برخوردهای غیر اخلاقی در سیستمهای آموزشی و تربیتی بود؛ یادم میآید خانمی که در آن زمان وزیر آموزش و پرورش بود، برای سرکشی به دبیرستانهای دخترانه میآمد و دانشآموزان را به مجالس و جشنهای غیر اخلاقی دعوت میکرد.
صفایی با اشاره به ظلم و جنایت رژیم شاهنشاهی در اوایل انقلاب تصریح کرد: یادم میآید تانکهای لشکر 164 ارومیه به خیابان آمده بودند و مردم بیگناه را که در خیابان و بازار در حال رفت و آمد بودند، به توپ میبستند که در آن حادثه جوانان زیادی به شهادت رسیدند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در زمان لحظه ورود امام خمینی (ره)، بنده توفیق حضور در تهران را نداشتم اما لحظه لحظه ورود امام خمینی (ره) را از تلویزیون پیگیری میکردم.
وی با اشاره به تسخیر صدا و سیما در اوایل پیروزی انقلاب اضافه کرد: یکی از خاطره انگیزترین صحنههایی که در ذهن دارم، زمانی بود که مردم، صدا و سیمای رژیم شاهنشاهی را تسخیر کردند و به طور نمادین گلهایی را به مجسمههای شیری که در سر در صداو سیما نصب شده بود، میدادند.
*در 20 سالگی مسئول بسیج خواهران سپاه بودم
صفایی بیان داشت: بعد پیروزی انقلاب اسلامی بنده 20 سال سن داشتم که با همان سن کم افتخار حضور در جنگ تحمیلی و مسئولیت بسیج خواهران سپاه را بر عهده داشتم و خوشحال هستم که خداوند این توفیق بزرگ را به ما داد تا انقلاب اسلامی را جهانی کنیم.
عضو کیمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به نقش زنان و خانواده، به عنوان کانون مهرورزی در شکل گیری انقلاب اسلامی، تصریح کرد: از سخن امام خمینی(ره) که فرمودند «یاران ما در گهواره هستند»، میتوان به این نکته پی برد که این زنان ما بودند که مبارزه طلبی و ظلم و ستم شاهنشاهی را به خوبی به فرزندان خود منتقل کردند و بذر اسلام و ولایت را در دل فرزندان خود پرورش دادند.
صفایی ادامه داد: در حادثه 17شهریور زنانی که پیرو حضرت زینب (س) بودند با شجاعت تمام، فرزندان خود را در آغوش کشیدند و با حضور در خیابانها نشان دادند که برای حفظ انقلاب و اسلام، هرگز از توپ و تانک دشمنان نمیهراسند.
وی افزود: در زمان جنگ تحمیلی، زنان ایرانی برای حفظ اسلام، جوانان خود را علیاکبر گونه تربیت کردند و به جبهههای جنگ فرستادند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما باید قدردان این انقلاب و نظام باشیم اما به نظر بنده، تا کنون نتوانستیم به خوبی آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب را به نسل های بعدی انتقال دادیم چرا که موانع زیادی را دشمن در جنگ نرم برای ما ترسیم کرده است.
*سیستم تعلیم و تربیت نیازمند دگرگونی است
وی با اشاره به سرمایه گذاری دشمن بر روی سیستم تعلیم و تربیت و کانون خانوادهها، اظهار داشت: ما باید در این جنگ نرم در مقابل حملات دشمن با راهکارهای متنوع و مختلف بتوانیم کانون خانوادهها را، در مقابل حملات دشمن مجهز کنیم.
صفایی ادامه داد: سیستم تعلیم و تربیت ما علیرغم آنکه اهداف ارزشمند و خوبی را برای خود تدوین کرده است، ولی در اجرا و عمل در برخی موارد با مشکلات زیادی مواجه شده است.
وی ضعف در اطلاع رسانی مناسب، محتوا کتاب درسی و رسانه تأثیر گذار برای انتقال پیام را، از مشکلات سیستم آموزشی کشور دانست و افزود: تا زمانی که این مشکلات مرتفع نشود نمیتوانیم ارزشها و باورهای انقلاب اسلامی را به خوبی به نسلهای آینده منتقل کنیم.
عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس گفت: لازمه این امر آن است که خانوادهها یکی از دغدغههای اساسی برای تربیت فرزندان خود را، انتقال ارزشهای اسلامی به فرزندان خود بدانند و این را موضوع را باور کنند که انتقال این مفاهیم، آینده وسعادت فرزندانشان را تضمین خواهد کرد.
صفایی تصریح کرد: متأسفانه در برههای از زمان، ما حذف معاونت پرورشی را تجربه کردیم ولی خوشبختانه امروز در احیاء معاونت پرورشی تأکید داریم که در این زمینه حوزههای علمیه، صدا و سیما و محتوا کتب درسی، با هماهنگی یکدیگر میتواند در انتقال ارزشها به نسل سوم، سهم بسیار زیادی را داشته باشد.
وی با اشاره به تغییر در روشهای انتقال پیام، به نسل سوم تصریح کرد: ما گمان میکنیم که سخنرانی کردن روش خوبی برای انتقال مفاهیم اسلامی و انقلابی به نسل سوم است، در حالی که باید با تغییر در تدریس کتب و بازنگری در محتوای کتب درسی، بتوانیم به نحو مطلوب ارزشهای اسلامی و انقلابی را به نسل آینده منتقل کنیم.